Vastakarvan kannanotto koskien Leena-Maija Rossin sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtorin virkaa

Sukupuolentutkimuksen ainejärjestö Vastakarva puoltaa Helsingin yliopiston rehtorille, kanslerille ja henkilöstöjohtajalle kerättyä adressia Dos. Leena-Maija Rossin nimitys sp-tutkimuksen yo-lehtoriksi, jossa vaaditaan, että Rossille myönnetään yhdenvertaisuusperiaatteen ja oppiaineen sekä tiedeyhteisön pitkän tähtäimen edun mukaisesti työstävapaa, josta hän voi palata yliopistonlehtorin pysyvään tehtävään.

On myös sukupuolentutkimuksen opiskelijoiden etu, että Leena-Maija Rossi voi palata hoitamaan virkaansa sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtorina New Yorkin Suomen kulttuuri-instituutin johtajan kautensa jälkeen. Leena-Maija Rossi on tehnyt pitkään tärkeää työtä sukupuolentutkimuksen opiskelijoiden opetuksen ja ohjauksen parissa ja hän on tunnettu opiskelijamyönteisestä asenteestaan. Vuonna 2009 Leena-Maija Rossille myönnettiin  HYY:n  Hyvä opettaja Magister Bonus –palkinto tunnustuksena tästä opiskelijoiden parissa tekemästään työstään. Olisi sääli, jos Leena-Maija Rossi joutuisi lähtemään sukupuolentutkimuksen opetuksen ja ohjauksen tehtävistä kokonaan ja sukupuolentutkimuksen opiskelijat menettäisivät pitkään sukupuolentutkimuksen opetusta kehittäneen ja opiskelijoita omalla työllään tukeneen opettajan.  Rossin myötä sukupuolentutkimuksen oppiaine menettää myös pätevän tutkijan, jonka asiantuntemus on ollut myös tärkeä opiskelijoille.

Kansanvälisyys on tärkeä osa yliopistoa. Kansainvälisissä tehtävissä toimineet opettajat ja tutkijat jakavat kansainvälistä kokemustaan myös opiskelijoille. Tehtävä New Yorkin Suomen kulttuuri-instituutin johdossa tuo Leena-Maija Rossille kansainvälistä kokemusta, joka on eduksi hänen opetus- ja tutkimustyölleen. Sijaisuuksia oppiaineessa on ollut aiemminkin ja parhaillaankin Tuija Pulkkisen akatemiaprofessuurin myötä professuurin sijaisjärjestelyt jatkuvat. Siksi on outoa, miksi juuri Rossin yliopistonlehtorin sijaisuusjärjestelyn kohdalla ei haluta enää sijaisuuksia.  Sukupuolentutkimuksen kentällä on paljon korkealaatuista tutkimusta ja opetusta, joten sijaisuuksien täyttäminen tuskin tuottaisi ongelmia.  Sen sijaan, että sijaisuusjärjestelyistä luovuttaisiin ja Leena-Maija Rossin kohdalla työstävapaata ei myönnettäisi, pitäisi rekrytointiprosesseja ja sijaisuuksien täyttämisiä nopeuttaa, jotta opiskelijat eivät joutuisi aloittamaan lukuvuottaan epätietoisuudessa henkilökunnan kokoonpanosta.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s